Ga naar hoofdinhoud

De circulaire impact scan: het wordt altijd beter

Als je op school altijd enen scoort kun je niet lager. En als je team in de voetbalcompetitie steevast de laatste plaats bezet, is dat ook het geval. Het voordeel van die dieptepunten is dat het alleen maar beter kan worden. Voor sommige voetbalcoaches is dat een serieuze overweging: je contract verlengen bij de landskampioen met de bijbehorende torenhoge verwachtingen of gewoon ergens anders je geluk beproeven. Als je tekent bij de club die onderaan staat, kan het alvast alleen maar beter.

Iets soortgelijks speelt ook bij organisaties die ‘iets’ willen met duurzaamheid. Organisaties die nog niets of weinig hebben gepresteerd, kunnen alleen maar beter. Iedere druppel op de gloeiende plaat van maatschappelijk verantwoord ondernemen koelt de plaat af, hoe minimaal die druppel ook is. Daarom de volgende tip: begin gewoon. Geen ellenlange vergaderingen, geen strategische verkenningen of Poolse landdagen. Daar wordt het sowieso niet beter van.

Wél een paar eenvoudige stappen zetten. Bijvoorbeeld door duurzaamheid te agenderen op de teamvergadering. Of door iedere bijeenkomst te vragen naar tips en suggesties voor wat er allemaal anders kan. Een goede eerste stap om gewoon te beginnen is een overzichtelijke, korte en inhoudelijke interventie. Een onderzoek van één week, waar een rapport uitkomt waar iedereen in de organisatie over kan praten. Een representatief beeld van hoe iedereen denkt, richtinggevend en soms verrassend.

En je raadt het al: die eerste stap hebben wij voor je. Dat onderzoek heet de circulaire impact scan. Het is niets meer of minder dan een thermometer in de organisatie waar een status uit volgt. Een score in procenten op de zeven thema’s van het circulaire model van Metabolic vergezeld van concrete aanbevelingen. Met de quick wins kun je de dag erna gelijk aan de slag. Met de big wins heb je stof tot nadenken en mogelijk een aanleiding voor een nieuw businessplan.

Klik hier voor een korte impressie van 9 vragen uit de circulaire impact scan. De echte en volledige scan wordt altijd live afgenomen en bevat meer dan 120 vragen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op of bel: 088 – 24 000 04.

Back To Top