Ga naar hoofdinhoud

Lekker bezig …

Het kwam voorbij als een achteloos bericht op de website van het online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen. Een post van begin dit jaar waarin wat getallen staan over hoe het Nederlandse mkb bezig is met duurzaamheid. De cijfers kun je toch gerust indrukwekkend noemen, want volgens dat bericht is maar liefst 77% van alle mkb-ondernemers al bezig met duurzaamheid. We zijn dus lekker bezig in het mkb!

Kosten en milieu

De meeste actie nemen de mkb-ers op het gebied van groene energie en het elektrificeren van het wagenpark. Bedrijfsprocessen verbeteren en de CO2-uitstoot verlagen komen beide op de derde plaats. Opvallend is dat de wens om de energiekosten te verlagen het belangrijkste motief is om te handelen. Dat we het milieu meer moeten ontzien laat zich wat minder goed vertalen naar een resultaat onder de streep, maar toch komt dat argument op de tweede plaats.

Investeringen

Het grootste risico dat ondernemers zien bij inspanningen in verduurzaming zit in de investeringen die nodig zijn om stappen te zetten. En dan met name in de vraag wanneer en hoe we dat allemaal terug kunnen verdienen. Het onderzoek werd uitgevoerd door Direct Research en het complete artikel voorzien van percentages tref je hier aan: https://www.duurzaam-ondernemen.nl/mkb-verduurzaamt-volop-77-ondernemers-komt-in-actie/

Contact

Wil jij ook stappen zetten op weg naar een (meer) duurzame bedrijfsvoering? Of heb je specifieke vragen naar aanleiding van dit artikel? Bel ons of mail ons voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar op 088 24 000 04. Ons e-mailadres is info@impactcirculair.nl.

Back To Top